Jialei&co

Summerschool Hangzhou zomer 2013

Maak intensief kennis met de Chinese taal, kunst & cultuur tijdens de eerste jialei summerschool in augustus 2013!

Ben je nieuwsgierig naar China – maar is een toeristische reis voor jou niet genoeg? Wil jij deze zomer écht iets unieks beleven? Dan is onze summerschool misschien iets voor jou! Aanstaande augustus organiseert jialei een summerschool in Hangzhou, waar Chinese taal, kunst en cultuur centraal staat. Het lesprogramma organiseren wij in samenwerking met de gerenommeerde Art Academy in Hangzhou.

Iets voor jou?

Deze summerschool richt zich op jongeren tussen 15 en 19 jaar. Ben jij creatief, nieuwsgierig en schrik je niet terug van een beetje uitdaging dan zou dit zomaar de perfecte invulling van je zomer kunnen zijn!

Op het gebied van Chinavakanties is het aanbod groot. Je kunt op rondreis, of Chinese les op een talenschool volgen. Ben je op zoek naar een feest- en funvakantie, dan sluit ons programma misschien niet helemaal aan op jouw wensen. Tijdens dit programma ga je namelijk niet alleen China zien – maar ook begrijpen. Dit betekent dat je een intensief programma zult volgen. We willen immers dat je zoveel mogelijk ziet en leert in de twee weken dat je in China bent!

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning – we bezoeken de culturele highlights van Hangzhou en omgeving, gaan naar Shanghai en ook een avondje karaoke zal natuurlijk niet ontbreken!

Wanneer

De summerschool duurt twee weken en zal in principe plaatsvinden tussen drie en zeventien augustus, afhankelijk van de vluchttijden.

Wat ga je doen?

Deze summerschool biedt je een intensieve kennismaking met de Chinese taal, kunst en cultuur aan. Dit betekent dat je een lesprogramma zult volgen waarbinnen het leren van de Chinese taal (Mandarijn) en cultuur centraal staat. Ook Chinese kunst speelt een grote rol binnen het programma. Daarom hebben we ook gekozen voor een samenwerking met de Art Academy in Hangzhou – dit is een kunstacademie die zowel in China als wereldwijd hoog aangeschreven staat. Tijdens de kunstlessen raak je bekend met Chinese kunsttechnieken en ga je zelf aan de slag met verschillende Chinese kunstvormen, zoals bijvoorbeeld kalligrafie, inkt, traditionele schilderkunst en werken met een Chinees penseel. Daarnaast bezoek je de culturele highlights van Hangzhou en omgeving. Ook ga je een dagje naar de metropool Shanghai. Natuurlijk heb je ook een aantal momenten en avonden vrije tijd – zodat je lekker kunt gaan shoppen of gewoon even uitrust van alle indrukken!

Hangzhou – ‘hemel op aarde’

Hangzhou is een prachtige stad in de oostelijke Chinese provincie Zhejiang en ligt een uurtje met de trein onder Shanghai. Hangzhou bekend als ‘de hemel op aarde’ en is wereldberoemd om haar prachtige ‘Xi-Hu’, het Westmeer. Het rijke culturele erfgoed en de schoonheid van het meer en de omliggende ‘theeheuvels’ van de stad maakt Hangzhou tot één van de meest populaire steden van China.

Jialei&co

Jialei&co is een internationaal educatief platform tussen Nederland en China en richt zich met name op het voortgezet onderwijs. Sinds begin 2012 houdt jialei&co zich met name bezig met het organiseren van uitwisselingen tussen Chinese en Nederlandse scholen, waarbij het ontwikkelen van interculturele vaardigheden centraal staat. Naast uitwisselingen gaat jialei&co dit jaar ook van start met een traject voor particulieren – de summerschool!

Meer informatie, inschrijven en contact

Ben je enthousiast en denk je dat dit iets voor jou is? Je bent van harte welkom om mee te gaan! Voor vragen kun je mailen naar rosanne.severs@jialei.nl of bellen naar 0653952560.

Vanaf maart kun je je via onze website http://www.jialei.nl inschrijven voor deze summerschool. Uiterlijk 1 mei sluit de inschrijving.

Like ook onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes! http://www.facebook.com/metjialeinaarchina

En lees onze blog om meer te weten te komen over China: http://www.chinaliseren.wordpress.com