Eén van de meest sympathieke en nuttige liefdadigheidsprojecten in China is ongetwijfeld het Prop Roots project van Anton Lustig en Li Yang.

Via crowdfunding proberen ze aan geld te komen om hun project voort te zetten en ik ben verbaasd dat ze hun target nog niet gehaald hebben (er is nog een kleine 600 dollar nodig voor de eerste fase). De deadline voor de Engelstalige campagne verloopt in 9 dagen. Voor een ieder die het initiatief niet kent; neem svp even de tijd om via de links hieronder meer over het project te weten te komen. Ook is vorig jaar op de Gele Draak een driedelig portret van Anton Lustig en zijn initiatief gepubliceerd.

Hier (Nederlands): https://www.4just1.com/project/142 en hier (English) http://startsomegood.com/Venture/prop_roots_project_center/Campaigns/Show/prop_up_activity_center_for_chinese_minority_kids

kan geld overgemaakt worden.

Kort samengevat:

Prop Roots Program zet zich in voor de kinderen van de Jingpo-minderheid, in een kansarm gebied rondom de grens tussen China en Birma, een gebied dat bovenal geteisterd wordt door enorme drugs- en AIDS-problemen. Prop Roots biedt deze kinderen taal- en creatief onderwijs en veel interculturele uitwisseling, om hun zelfvertrouwen en communicatieve vaardigheden te stimuleren en hen hierdoor een betere toekomst te geven.

Anton en Li hebben erg veel privégeld (te veel) in het project gestopt en zijn ontzettend gecommitteerd aan het project. Het project is transparant en kent geen overheadkosten. Vele kleine extra bijdragen naar draagkracht van 10, 20, 30 of meer Euro kunnen het project redden!